Cross Over Gaming

  • by

LOGO, MERKEVARE OG NETTSIDE

Jeg var heldig som fikk jobbe med Cross Over Gaming som klient under min siste eksamen som grafisk design student. Cross Over Gaming er hovedsakelig en podcast om gaming og livet – ut ifra et kristent perspektiv. Deres hovedmålgruppe er kristne gamere og verdiene deres er «tro, respekt og sunnhet». 

Tilbakemelding fra klient:
Da vi tok kontakt med Anette for å få laget ny logo, nytt helhetlig design og ny nettside hadde vi noen få ideer om hva vi ville ha. Disse ideene ble mesterlig brakt til live av Anettes arbeid. Takket være god kommunikasjon og en løsningsorientert innstilling har hun kommet med kreative forslag på løpende bånd, fra konseptstadiet til den siste finjusteringen av det ferdige sluttproduktet.
Anettes arbeid er lekent og kreativt, og hennes evne til å lese kundenes behov er strålende. Tilbakemeldingene vi har fått fra våre brukere har vært utelukkende positive, og vi kan i likhet med dem gi våre varmeste anbefalinger.

Oppgaven

Etter som dette var siste eksamen på grafisk design studiet, var oppgaven relativt åpen; vis hva du har lært gjennom å utføre et prosjekt for en ekte klient. Sammen med Cross Over Gaming kom vi frem til fem hovedelementer jeg skulle utvikle:

  1. Logo
  2. Merkevare guide
  3. Nettside
  4. Kaffe kopp design
  5. T-skjorte design

Prosessen

Informasjon > Inspirasjon > Skisser > Utvikle > Ferdigstille

Bli gjerne med på prosessen min frem til det ferdige produktet. Jeg har plukket ut noen elementer fra arbeidet mitt fra start til slutt. Det hele begynte med et tankekart ut fra informasjon om Cross Over Gaming og podcast-markedet.

tankekart

Moodboard for logo

moodboard-logo

Første skisser for logo

To av skissene ble valgt ut som favoritter, finpusset og digitalisert. Den første treffer godt inn mot stilen til gaming industrien. Avataren representerer karakterer man ofte bruker i ulike spill. Skrifttypen er også typisk for gaming industrien med store tykke bokstaver. Øynene til avataren består av konsoll-knapper som igjen forsterker assosiasjonene til gaming. Mikrofon-logoen formidler tydelig at dette er en podcast eller radio som omhandler gaming. Konsoll knappene går også igjen i denne logoen. Her er kryss-knappen øverst, noe som også kan ses på som et kors. Dette passer fint med navnet som betyr kors over gaming. Klienten valgte til slutt mikrofon-logoen.

cross-over-gaming-logo-alternative

Utvikling av logo
Det var en utfordring å finne den riktig skrifttypen til denne logoen. Jeg ønsket noe assosiert med gaming, samtidig som det passet til ikonet. Etter litt prøving og feiling kom jeg frem til den riktige skrifttypen, Pretendo. Dette er samme skrifttype som blir brukt i logoen til spillgiganten Nintendo – som klienten min er stor fan av. Pretendo sine runde former knytter også logo-ikonet og skrifttypen fint sammen.

Nettsiden

Cross Over Gaming ønsket hovedsaklig en enkel nettside hvor de kunne linke til podcasten sin, og et sted å publisere anmeldelser og artikler. Målet mitt var å lage en brukervennlig nettside med fokus på innhold. Farge-temaet på fremsiden er mørkt, noe som passer godt inn i gaming miljøet. Det mørke temaet tillater også ekstra fokus på spesielle detaljer og innhold. Resten av nettsiden er hovedsaklig svart og hvit, med blå detaljer.

Kaffekopp og t-skjorte

Kopp design med logo, slagord og mønster i bakgrunnen.

T-skjorte design med logo, slagord og mønster.